Moment fotografie

Day in the life

We kennen allemaal het cliché, “voor je het weet zijn ze groot”.

Als moeder van drie weet ik als geen ander hoe hard de tijd inderdaad gaat. Hoe kostbaar dan ook het vastleggen van je kinderen op elke leeftijd is.

Je hebt niet altijd een speciale gebeurtenis nodig voor een fotoreportage, want échte momenten wil je vasthouden voor later. Om te herinneren en te koesteren.

Bij deze reportage maak ik foto’s van jullie gezin tijdens de gewone dagelijkse dingen. Samen spelen, koekjes bakken, koken, kinderfeestje, zeg het maar … Ik loop een gedeelte van de dag mee in jullie gezin, geen geposeerde foto’s maar vastleggen wat er is. Voor later is dit een hele dierbare herinnering. Het is zo leuk om foto’s te hebben van de “gewone” momenten, het bad ritueel, het heerlijk voorlezen voor het slapen gaan, het spelen overdag, de omgang tussen broertjes en zusjes. Momenten van nu die nooit meer terugkomen.

Een Day in the Life reportage hoeft niet altijd thuis plaats te vinden, dit kan ook goed tijdens een dagje weg, in een speeltuin, tijdens een verjaardag of andere gebeurtenissen die je graag zou willen vastleggen.

Bruiloft

Wat wil je achteraf terugzien in trouwfoto’s? Wat maakt de bruiloft uniek? Ik wil jullie verhaal vertellen aan de hand van de kleine details, bijzondere momenten en emoties op jullie dag. Telkens als jullie de foto’s terugkijken in het album (dat in elk pakket inbegrepen is), wil ik jullie weer het gevoel, het plezier en de warmte van die dag laten ervaren. 

Want waar naar verloop van tijd de details in je herinnering vervagen, ben je weer helemaal terug in de bruiloft wanneer je de trouwfoto’s terugkijkt.

Ik zal op een onopvallende manier aanwezig zijn, zodat ik jullie en jullie gasten kan vastleggen zoals jullie echt zijn. Ik leg jullie trouwdag op een documentaire wijze vast, zonder iets te regisseren. Maar ik maak natuurlijk ook graag even met jullie twee een wandelingetje in een mooie omgeving rondom de trouwlocatie. Gewoon liefdevol en relaxed en niet te geposeerd.

 

Uitvaartreportage

Afscheidsfotografie is vaak niet het eerste waar je aan denkt als je geconfronteerd wordt met afscheid moeten nemen van je dierbaren. Echter blijkt het maken van foto’s in de periode voor een afscheid of voor een zwaar (medisch) traject evenals tijdens het afscheid, ontzettend waardevol.

 

Mooie foto’s, gevuld met liefde blijken in de praktijk ontzettend troostend te zijn. 

Een herinneringsreportage is mogelijk op het moment dat je weet dat een afscheid gaat naderen of er een “life changing” traject voor de deur staat. Je wilt nog graag het moment zoals het nu is vastleggen voor jezelf of voor je dierbaren. Dit kan het dagelijks leven zijn maar ook een portretsessie waarbij het naast foto’s maken met name draait om een fijn moment samen, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken. Met als resultaat foto’s die voor altijd het fijne gevoel dat je tijdens de reportage had laten herbeleven. 

Maar ook als het moment van afscheid nemen daadwerkelijk is gekomen is een reportage mogelijk. Een uitvaartreportage kan naast de dienst ook bestaan uit alle momenten daaromheen, denk daarbij aan het opbaren, het sluiten van de kist, de condoleance of later de as verstrooiing.