Geboorte achter de tralies|Arnhem

Aangezien ik, als het even kan, bij jullie thuiskom voor een kennismaking, komt tijdens het eerste contact uiteraard de vraag; waar mag ik naar toe? “Ik denk dat je het wel weet te vinden..” was het antwoord.

De Koepelgevangenis

Die wist ik uiteraard te vinden,
maar ik zal het niet spannender maken dan nodig 😉

De Koepelgevangenis in Arnhem is niet meer zodanig in gebruik en wacht nog op akkoord voor een definitieve nieuwe top bestemming. Maar de papa in spe werkt voor de eigenaar en is beheerder van dit onwijs prachtige pand vandaar hun woonadres 😉

Op een prachtige zomerdag drinken we gezellig wat op de binnenplaats en maak ik kennis met 2 ontzettend leuke ouders in spe én hun 1e kind, puperhond Lizzy. 😉 Het is de bedoeling om in het ziekenhuis te bevallen wat om de hoek ligt, maar wel fijn met hun eigen verloskundige. Prima plan, want iedereen moet doen waar ze zich prettig bij voelen. En als fotograaf kan ik in elke setting een prachtig geboorteverhaal voor jullie maken.

Uitgerekende datum?!

De uitgerekende datum verstrijkt en het is nog rustig. Vijf dagen later krijg ik in de ochtend een berichtje; 
“Heyyhey goedemorgen, ik dacht even een kleine update. Begin nu kramp te krijgen onder in mijn buik. Geen idee of het aanhoudt en erger wordt maar stel van wel dan ben je op de hoogte 😜😂”

Dit zijn de betere berichtjes en ik zet alles al rustig aan beneden. Eind van de ochtend komt de verloskundige die constateert dat er nog amper ontsluiting is. Ze gaat in bad om de pijn wat te verlichten. Als ik in de loop van de middag nog eens via de app “incheck” word ik gebeld door papa. De verloskundige is onderweg, het lijkt toch wel echt vlot te gaan nu. Ik pak mijn spullen en wil de auto in stappen als papa nogmaals belt. 
Het ziekenhuis is vol!

Kom dan maar eerst deze kant op, kunnen we ondertussen kijken wat we gaan doen, we blijven hoogstwaarschijnlijk thuis.

Als ik aankom is de kogel door de kerk en blijven ze inderdaad thuis. De spits staat op het punt te beginnen en om nu met actieve weeën vanuit Arnhem naar Ede te moeten is ook geen pretje. Uiteraard is er een wel overwogen, onder deskundig advies, beslissing gemaakt. Het verloopt ook allemaal erg goed.

Prachtig team

Om 16:00 besluit mama in bad te gaan als natuurlijke pijnstilling. Geen beval bad, maar een opblaas ligbad. Want ze zou immers niet thuis bevallen, en ook niet in bad … Papa en mama vormen een prachtig team. Tegen half 5 zakt het hoofdje verder, waarop ze 10 minuten later actief mag gaan mee persen. Mama doet het fantastisch en om 18:00 wordt er een prachtige dochter geboren. Thuis ipv in het ziekenhuis, in bad ipv op bed. Maar wat kunnen ze terugkijken op een prachtige bevalling. En ook wel zo leuk, dat grote “zus” Lizzy meteen kon kennismaken!

Ook kennismaken voor een geboortereportage? klik dan hier

Vindt je deze post leuk?

Delen
Delen

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.