Geboortefotograaf Gelre ziekenhuis Apeldoorn

In september 2021 had ik een afspraak in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Spannend want ik stond op wacht voor een geboorte in Arnhem.

Maar ik kon deze afspraak als geboortefotograaf niet missen. Want het was niet zomaar een ziekenhuis afspraak, maar ik kreeg een rondleiding op het ok complex en de afdeling verloskunde. Waarom?

Belang van een geboortefotograaf

Het belang van geboortefotografie wil ik iedereen en overal uitleggen en laten ervaren. Hoe mooi is het dan als een ziekenhuis je eigenlijk volledig begrijpt?! Daarom mocht ik, samen met 4 collega’s van DuPho Geboorte langskomen voor een rondleiding. Want het belang van foto’s is 1, maar ik wil uiteraard nooit medisch personeel voor de voeten lopen, in welke zin van het woord dan ook. Vandaar goed en duidelijk contact met het Gelre in Apeldoorn, en duidelijk gemaakte afspraken vastgelegd in een contract.

geboortefotograaf Yvonne Glaser Gelre Apeldoorn

Contract

Dit houdt in dat ik exclusieve toegang heb op de verloskamers van dit ziekenhuis én tijdens een keizersnede op hun ok. Wat een fantastische ontwikkeling is dit! En wat een opluchting voor vele ouders. Zelfs tijdens de Corona maatregelen ben ik welkom om jullie verhaal vast te leggen.

Primeur

Ik moest nog wachten tot het nieuwe jaar voordat ik weer voet kon zetten in dit ziekenhuis. En wel voor de primeur van deze samenwerking! Hoe gaaf! En het was ook zo fijn om te zien hoe ze hier allemaal achter stonden en dit ook breed intern wilde delen. Dat intern werd (bleek later) ook de world wide web, en zelfs in volledige ok kledij werd ik herkent door een collega 😉 Maar hoe leuk dit gezamenlijke enthousiasme.

Tweeling

Maar het allerbelangrijkste, waarvoor ik er uiteindelijk was … 

Het geboorteverhaal vastleggen van een identieke meisjes tweeling. En dat was voor mij als geboortefotograaf nog een primeur. Want ik had al vaker tweelingen voor mijn lens, ook hele kleintjes voor Stichting Earlybirds, maar nog nooit als geboortefotograaf. Dus je zal begrijpen, mijn dag kon niet meer stuk.

Ga jij binnenkort bevallen (in Apeldoorn)? En wil je graag jullie verhaal vastgelegd hebben? Neem gerust contact met mij op.

geboortefotograaf Yvonne Glaser op ok Gelre ziekenhuizen

Vindt je deze post leuk?

Delen
Delen

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.