Geboortefotografie Uden – Bernhoven

Al een hoop ouders hebben vanwege de Covid maatregelingen een geboortefotograaf bij de bevalling moeten missen. Onwijs verdrietige situaties hebben we gehoord en meegemaakt.

Inleiding

Helaas zijn geboortefotografen ook niet immuun voor het virus en kan het dus ook voorkomen dat wijzelf in quarantaine moeten. Toen Cindy van Birthday Photography dit overkwam dacht ze nog, beter nu dan volgende maand als ik weer op wacht sta. Maar helaas kreeg ze een telefoontje van haar klant dat ze ingeleid zou gaan worden … Cindy kon deze bevalling dus niet zelf gaan vastleggen. Cindy ging in overleg en haar klant zou het dan erg fijn vinden als ik haar bevalling wilde gaan vastleggen.

Kennismaken

Op zondag bel ik even met moeder om toch iets van een kennismaking gehad te hebben. Het telefoontje voelt voor beide goed en we gaan het, onder omstandigheden, allemaal positief tegemoet.

Zondagavond wordt er een ballonnetje ingebracht, met de hoop dat er maandagochtend gestart kan worden met inleiden. Helaas valt het ballontje er niet zo vlot uit en moeten we wat meer geduld hebben.

Ik mag op pad

13:35:

“Hi Yvonne, ballon is er uit en mijn vliezen zijn gebroken. Ik zit nu op 1 cm”

“Benieuwd of je lichaam gaat reageren. 🍀

Na een tijdje niets meer gehoord te hebben check ik om 16:00 uur bij ze in. 

         16:03:

“Nu op 4

            Kun je komen?

            Weeën zijn heftig. Het gaat best vlot zeggen ze.

    “Ik kom er aan”

Om 16:54 parkeer ik mijn auto voor het Bernhoven ziekenhuis in Uden en loop vlot naar de verlosafdeling. Op het moment dat ik binnenkom is vader net van de kamer af, wat moeder even wat onzeker maakt. Maar het ijs is al snel gebroken en ik maak vlot daarna kennis met papa. Mama kan met een gerust hart terug in haar bubbel.

Mama vindt het een fijne houding om op haar knieën te zitten en te steunen op het bed. Aangezien ze het pittig heeft kiest ze ervoor toch even onder de douche te gaan. Het warme water helpt haar en ze vindt wat meer rust. Als ze onder de douche uitkomt wil de verloskundige toch even kijken hoe ver ze gevorderd is, aangezien de baby het steeds moeilijker krijgt de hartslag te stabiliseren na een wee.

Gezicht spreekt boekdelen

Tijdens het toucheren zie ik de lichaamshouding en gezichtsuitdrukking van de verloskundige veranderen. Haar gezicht spreekt boekdelen, er is iets goed mis. En in een split second staat heel de kamer vol. De navelstreng is onder het kindje doorgezakt en ligt voor de uitgang. Hier drukt het kindje dus telkens op, vandaar de niet stabiliserende hartslag. De verloskundige houdt het hoofdje omhoog en ze snellen naar de ok. Vanwege de Covid maatregelen mag ik helaas niet mee.

Ik help in de tussentijd de verpleging met het verhuizen van al hun spullen naar de kraamafdeling, stel Cindy op de hoogte en eet een klein hapje. Maar voel me bovenal terneergeslagen. Want hoe zeer ik de maatregelen ook respecteer, in een geval van een spoed keizersnede onder algehele narcose zijn de beelden nog zo veel meer waardevol …

Trotse papa

Gelukkig word ik vlot uit mijn hoofd gehaald doordat er een onwijs trotse papa terugkomt met een couveuse gevuld met een prachtig mini mannetje! In wat een achtbaan heeft deze man gezeten, de emoties geeft hij gelukkig ook aardig vrij baan, en face timet met familie. Lang leve de technologie in deze tijden!

Niet lang daarna krijgen we een seintje dat mama wakker is. De verpleegkundige heeft geregeld dat ik mee mag naar de verkoeverkamer. Hoe fijn!! Want nu kan ik toch de eerste kennismaking tussen mama en zoon vastleggen. Dus gaan we met z’n drieën en een bundeltje liefde door de stille gangen van het ziekenhuis, op weg naar een zeer emotionele kennismaking.

Compleet verhaal

Zo heb ik toch nog een beetje een compleet geboorteverhaal kunnen vastleggen voor ouders en uiteraard Cindy. Want bij thuiskomst stel ik de beelden veilig, maak een eerste selectie en verstuur ze naar Cindy zodat zei haar magie er op los kan laten. Mijn werk zit er voor dit geboorteverhaal op. Op naar de volgende.

Vindt je deze post leuk?

Delen
Delen

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.