Geboortereportage Lichtenvoorde, Achterhoek

Als mijn collega Rayke in augustus contact met mij op neemt of ik eventueel als back up kan fungeren is mijn antwoord uiteraard ja. Een back-up aanvraag komt wel vaker, maar dat ik echt op pad moet is tot dan nog nooit voorgekomen. Maar wij geboortefotografen willen graag het zekere voor het onzekere dus je kan het maar geregeld hebben 😉

Aangezien het zomervakantie is heb ik met mijn gezin wat dag uitjes op de planning staan. Bij thuiskomst na een dagje Efteling krijg ik een berichtje van Rayke;

DuPho geboorte

21.35

“Hoe was je dag efteling?? 

Ik heb er 1 waarbij ze denkt dat de weeën begonnen zijn.. Hopelijk blijven de andere twee rustig nu haha”

We hopen dat ze vannacht op pad mag…

En dat mag ze …. Echter als Rayke in Nijmegen bij de bevalling is krijgt ze een appje van de vader uit Lichtenvoorde, waarop ze uiteraard meteen mij appt;

05:19

“Ik ben nu in Nijmegen en mijn klant uit Lichtenvoorde appte me net dat de bevalling begonnen is..”

Om 5.22 en 5:25 probeert ze ook nog te bellen, maar op de een of andere reden wil mijn telefoon niet opnemen … Lichtelijke paniek dus bij Rayke die het ook in onze DuPho Geboorte NOOD app gooit, waarop er ineens een stuk meer geboortefotografen wakker zijn 😉

05:31 app ik haar dat ik mij aan het aankleden ben en om 05:50 ben ik onderweg. Ik app vader dat ik onderweg ben en wat de te verwachte aankomsttijd is.

Lichtenvoorde

Ik rijd een prachtige zonsopgang tegemoet en bedenk mij Lichtenvoorde… bij mij bekend van de zwarte cross, verschillende voetballers/keepers en Junkie XL, maar ik was er nog nooit geweest.

Wanneer ik aankom doet vader de deur open en staat moeder rustig onder de douche. Ik trek mijn schoenen uit en lees vlot hun wensen door in het informatiepakket van Rayke. Heel waardevol, want daardoor weet ik dat ze ook graag foto’s hebben van onder de douche. Een tijdje later komen ze naar beneden waar mama in het gevulde beval bad in de woonkamer stapt. Ze is heel rustig en beheerst en laat haar handen rustig op het water drijven, prachtig om te zien. De verloskundig en kraamhulp laten haar dan ook fijn in haar eigen proces.

Na een tijdje is het duidelijk dat het zwaarder wordt en geeft moeder aan druk te voelen. Ze mag gaan mee persen. Ze perst op handen en knieën en dat werkt goed. Al vlot zien de verloskundige en ik een hoofdje, waarop de vk het kindje stuurt richting de handen van mama. Magisch om je eigen kindje aan te pakken. Om 09:03 is Lichtenvoorde een knappe jongen rijker!

Ziekenhuis

Helaas moet mama toch nog naar het ziekenhuis en verlopen de controles wat anders en vlotter dan dat je verwacht bij een prachtige thuisbevalling. Maar ondanks dat blijft de sfeer prima en worden de ambulance broeders ook ontspannen binnengelaten. Hier stopt het werk voor mij en spring ik snel de auto in op weg naar een locatiecheck met een bruidspaar dat al op mij zat te wachten. 

Een dag als geboortefotograaf, nooit hetzelfde 😉

Vindt je deze post leuk?

Delen
Delen

Top 10 Internationaal
1e van Nederland


Wedisson Awards

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.