Kas – Slingeland Ziekenhuis – Doetinchem

Eind van de middag, 16:31 krijg ik een appje. “Yvonne, ik heb het idee dat het vanavond wel eens zo ver kan zijn”. Geweldige appjes vind ik dit, ik krijg er vlinders van in mijn buik en ik barst ineens van de energie!

Ik zet mijn spullen klaar, pak wat snacks bij elkaar, rijd nog snel langs de supermarkt en begin met koken. Want ja, thuis draait alles natuurlijk ook gewoon door.

18:50 de verloskundige is geweest en er is nog niet heel veel ontsluiting. Ik besluit mijn auto alvast sneeuw en ijsvrij te maken, scheelt weer als het straks toch ineens sneller gaat.

19:46. “We stappen nu de auto in richting Slingeland” prima timing, ik heb net de kids op bed ☺️

Om 19:53 zit ik ook in de auto, spannend vind ik het wel vanwege het slechte en spekgladde weer. Ik prent mijzelf in dat ik beter wat te laat kan aankomen dan helemaal niet. En rijd vol concentratie de avond in.

Om 20:33 loop in het verlate Slingeland Ziekenhuis in om met een ouderwetse handbel te bellen voor de verpleging.

Eenmaal in de kamer en het voorstelrondje gedaan te hebben krijgt moeder het snel lastiger. De geboortebal geeft iets wat verlichting. Maar telkens met je knieën op de grond is het toch ook niet helemaal

Ze besluit op de wc even tot rust te komen. Na een tijdje komt er zodanig geluid uit de badkamer dat de verloskundige en ik elkaar aankijken. Dit gaat niet lang meer duren. De verloskundige vraagt of ze op bed komt liggen. Nog een keer de dopler de kleine man maakt het nog goed. Toucheren, en ja hoor volledige ontsluiting.

Na een paar keer persen komt daar om 21:48 uur een prachtig flinke (54 centimeter en 4335 gram) knul ter wereld. O wat zijn papa en mama trots.

Na alle controles en een beschuitje J rijd ik weer richting huis. Om de volgende morgen terug te gaan naar hun huis voor de eerste ontmoeting met grote zus. 

Vindt je deze post leuk?

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen

Laat een opmerking achter

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.