Nieuwe ervaring – Rijnstate – Arnhem

Laats mocht ik een hele nieuwe ervaring ondergaan; het bijwonen van een sectio.

Voor de meeste vrouwen is een natuurlijke bevalling hun grootste wens, zelf is het me gelukkig 3 keer gegeven.

Maar wat is het toch geweldig dat deze vorm van bevallen ook bestaat. Om welke reden er dan ook gekozen wordt voor een keizersnede, het blijft nog steeds jouw bevalling. En hoe fijn is het dan dat je foto’s hebt van wat er letterlijk achter de schermen afspeelde.

Wanneer gaat een bevalling beginnen?

Rond 8.30 uur kreeg ik een berichtje dat ze het inleiden gingen doorzetten. Het afwachten was begonnen. Rond de lunch was alles nog rustig wat heel gewoon is bij een eerste bevalling.

Om 14:00 kwam er een weeën storm opzetten en leek alles erg vlot te gaan. Dus hup op weg naar het ziekenhuis. Ze had veel moeite met de weeën op te vangen, het infuus werd omlaag gezet en de douche en het bad werden afgewisseld om wat ontspanning te kunnen vinden.

Nadat een hele tijd weeën opvangen maar amper ontsluiting creërende werd er gekozen voor een ruggenprik. Eindelijk even bijtanken, op krachten komen voor het laatste stuk. De ontspanning kwam terug en dit kwam de ontsluiting ook langzaam ten goede.

De uren verstreken maar de kleine meid wilde niet verder naar beneden zakken. Na twee echo’s en de komst van de gynaecoloog werd er besloten dat het op de “natuurlijke” weg niet zou gaan lukken. Toen ging alles razendsnel, de familie kon nog net op de hoogte worden gesteld, maar hup met het bed door de nachtelijke gangen van het ziekenhuis, op weg naar de OK.

Wel of niet mee de ok op.

Het was nog even spannend of ik mee de OK op mocht, maar gelukkig gaf het OK-team uiteindelijk toestemming. Yeah! Snel snel omkleden en gaan. Een geheel nieuwe ervaring voor mij, maar wat bijzonder! En wat mogen we blij zijn dat deze manier van ter wereld komen bestaat!

Eindelijk was daar een prachtig meisje, gezond en wel!

Vindt je deze post leuk?

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen

Laat een opmerking achter

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.