Sta op voor vrouwen

Op dit moment is het in veel ziekenhuizen niet toegestaan om naast je partner een vertrouwd gezicht aanwezig te hebben tijdens de bevalling. Een life changing moment.

Een bevalling kan je niet uitstellen.

Elke vrouw herinnert zich de geboorte van haar kind haar hele leven. De zorgverleners van dienst kan zij niet kiezen, het verloop van haar bevalling ook niet. Vrouwen kiezen door een eerdere traumatische ervaring en de beperkingen nu eerder voor een thuisbevalling of weigeren een verwijzing naar de tweedelijns zorg ondanks dat dit wel slim lijkt. Dus naast traumatische ervaringen ook meer onverantwoorde zorg. De gehele situatie veroorzaakt daarnaast veel stress bij zwangere vrouwen, wat niet bevorderlijk is voor hun gezondheid en die van hun ongeboren kindje.

Zoals landelijk geadviseerd is, zou er weer een derde persoon bij de baring mogen zijn. Echter op veel plekken in Nederland wordt deze derde persoon in klinische setting nog niet toegestaan. Maar mag wel een zorgverlener in opleiding aanwezig zijn. Dit is erg tegenstrijdig en pijnlijk voor ouders.  

Dit moet dus anders! en gelukkig is Vroedvrouw Margot opgestaan voor deze vrouwen.

Teken de petitie. Sta op voor vrouwen, en geef vrouwen weer het recht terug te bepalen over wie er bij hun bevalling aanwezig is.

Vindt je deze post leuk?

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen

Laat een opmerking achter

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.