Terugkijken bevallingsfoto’s helpt bij de verwerking

Tien jaar geleden had nog bijna niemand van een geboortefotograaf gehoord. Tegenwoordig maakt 12,7% van de aanstaande ouders gebruik van een professionele geboortefotograaf, die bij één van de meest intieme momenten van hun leven aanwezig is om het vast te leggen. 

De waarde van geboortefotografie is eigenlijk niet goed in geld uit te drukken. Het is namelijk een onbetaalbare herinnering die een geboortefotograaf voor je vast kan leggen. Toch twijfelen ouders nog wel eens of ze een geboortefotograaf zullen inschakelen. En dat is zonde, want geboortefotografie heeft zoveel meerwaarde.

Waarde

Te beginnen met de emotionele waarde die geboortefoto’s met zich meebrengen. De geboorte van je kindje is één van de meest ingrijpende, liefdevolle momenten uit je leven. Voor jouzelf, als die van je (eventuele) partner, overige ouders en verzorgers. Bij een geboortereportage maken alle ouders/betrokkenen deel uit van het vastgelegde verhaal, dit maakt het daardoor meer compleet dan wanneer bijvoorbeeld 1 ouder de foto’s moet maken. Bedenk eens hoe waardevol dat later kan zijn, wanneer je baby de beelden terugziet als het groter is? De reactie(s) op zijn/haar geboorte die laten zien hoe gewenst hij/zij is geweest…dat is van onschatbare waarde. De foto’s gaan generaties lang mee in tegenstelling tot een dure kinderwagenwieg, co-sleeper of commode waar je kleintje zo uitgegroeid is 😉

Het is dus niet alleen een tastbare herinnering voor jullie zelf, maar óók een waardevolle reportage voor jullie kindje en zijn of haar eventuele eigen kinderen later.

Alleen hierom ken ik dan ook geen ouders met spijt van de keuze voor geboortefotografie! Maar wel ouders met spijt vanwege het ontbreken van een geboortefotograaf. Dus zorg dat je geen spijt krijgt en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ouders van nu enquête

Ouders van nu zette een enquête uit onder haar lezers en werd ingevuld door bijna 300 respondenten.

Voor een grote meerderheid van de bevallen vrouwen, 85 procent, is het terugkijken van geboortefoto’s een goede manier om de bevalling te verwerken. Een zeer duidelijke uitkomst lijkt mij. 

Bevalling verwerken

Bij 94 procent van de bevallingen werd er in ieder geval één of meerdere foto’s gemaakt. Soms dus door een professionele fotograaf, maar vaak ook door een partner, verloskundige, verpleegkundige of de kraamzorg. Het terugkijken van deze foto’s is niet alleen bijzonder voor later: een grote meerderheid van de bevallen vrouwen, ruim 85 procent, geeft aan dat het terugkijken van geboortefoto’s een goede manier om de bevalling te verwerken. Ook als je bevalling gewoon naar wens verliep.

Terugkijken foto’s

Op een enkeling na kijken alle respondenten de foto’s die voor, tijdens en na de bevalling zijn gemaakt terug. Maar delen doen we ze niet allemaal: 73 procent liet anderen de foto’s zien.

Als je een professionele geboortefotograaf in de arm neemt, weet je zeker dat je beelden krijgt die je zonder schaamte of vrees kan laten zien aan je dierbare. Net zoals je met trots bijvoorbeeld je trouwfoto’s met hen hebt gedeeld.
Echter is het uiteraard ook jullie goedrecht als jullie het graag voor jezelf en jullie kinderen willen houden.

emotionele moeder na keizersnede onder algehele narcose
Moeder kan foto’s terugkijken na algehele narcose tijdens een spoedkeizersnede.

bron: Ouders van Nu en de geboortefotograaf

Vindt je deze post leuk?

Delen
Delen

Top 10 Internationaal
1e van Nederland


Wedisson Awards

Stuur een bericht

Heeft u interesse in een van mijn diensten of vraag jij je af of iets mogelijk is?

Neem dan gerust contact met me op.